Familiedag in het Groninger Museum voor de Oosterparkwijk

Op
zondag 30 juni sluit het Groninger Museum aan bij het 100-jarig bestaan van de
Oosterparkwijk. Dan is de familiedag in het museum speciaal voor Oosterparkers.
Zij hebben tijdens deze derde editie gratis toegang tot het museum op vertoon
van een flyer die in de hele wijk verspreid wordt en krijgen gratis een hapje
en drankje.

Programma

Van 10.00 tot 17.00 uur is er genoeg te beleven voor jong en oud. Stap in bij een rondleiding, doe mee aan een workshop in het atelier en geniet van lokale optredens. Daarnaast is de interactieve tentoonstelling Daan Roosegaarde – Presence, een groot lichtgevend landschap dat door de aanwezigheid van bezoekers van vorm en kleur verandert, net open. Verder toont het museum de exposities Strijd! 100 Jaar Vrouwen-kiesrecht, Pronkjewails – Design uit heden en verleden, Dolf Verlinden en Van Swip Stolk tot Rudo Menge – 25 Jaar affiches voor het Groninger Museum.

Jouw foto in het
museum?

‘Oosterparkwijk
door Ooster-parkers’ is een fotoproject georganiseerd door Wij Ooster-parkwijk
en het Groninger Museum. Meedoen kan door voor zondag 23 juni je foto te sturen
naar communicatie. oosterparkwijk@wij.groningen.nl. De mooiste foto’s zijn te zien tijdens de
familiedag in het Groninger Museum, vervolgens gaan ze naar verschillende
locaties in de wijk.

Project De familiedag is onderdeel van een speciaal programma gericht op inwoners van de stad Groningen, families in het bijzonder. Voorafgaand aan de familiedag gaat het museum actief de wijk in om kennis te maken met bewoners en organisaties. Zo staat het Mini Groninger Museum, de opvallende zilveren caravan, onder andere op de Buitenspeeldag op woensdag 12 juni. Eerder stonden de wijken Vinkhuizen en Beijum centraal.


Kijk voor meer informatie en het volledige programma op www.groningermuseum.nl/familiedag