Nel Helder: een astrologe met visie

Wanneer ik in een krant of een tijd-schrift een horoscoop tegenkom,
lees ik altijd met interesse wat de sterren me te melden hebben. “Op financieel
terrein moet u deze week geen risico’s nemen”. “Op het gebied van de liefde
zijn er nieuwe mogelijkheden”. “Het werk biedt juist nu extra kansen”. Leuk om
te lezen, maar ook niet meer dan dat. Ik vergeet direct weer wat de naaste
toekomst voor mij in petto heeft. Dat de astrologie wel degelijk een serieuze
zaak is, en meer inhoudt dan wat de algemene stukjes in de krant vertellen,
blijkt tijdens een gesprek dat ik had met Nel Helder. Nel werkt in onze wijk
als astrologe en heeft al vele jaren haar eigen bedrijf: Salon Cheiron.

“Laat ik voorop stellen dat ieder mens uniek is. Ieder mens heeft zijn eigen karakter. Niemand is gelijk aan een ander. Maar de constellatie van de planeten is van grote invloed op hoe hij zich gedraagt en hoe hij functioneert. Om daar iets over te kunnen zeggen, hoef ik maar drie dingen te weten: iemands geboorteplaats, de datum én het precieze tijdstip waarop hij geboren is. Iedereen weet wel wat zijn sterrenbeeld is, zijn zonneteken, maar aan de hand van deze gegevens kan ik veel meer te weten komen. De geboortetijd bepaalt bijvoorbeeld zijn ascendant. Dat is het punt van de dierenriem dat op het moment van zijn geboorte aan de horizon opkomt. De ascendant zegt iets over de intenties van waaruit hij zijn leven leidt. En geeft daarnaast ook informatie over hoe zijn geboorte is verlopen – de belangrijkste stap die de mens zet in zijn leven. Interessant is ook de zwarte maan.”

Vertel!

“Ik
zal proberen het uit te leggen. De zwarte maan is het punt waarop de maan in
haar baan het verst van de aarde af staat. De stand die de zwarte maan bij
iemands geboorte heeft, zegt iets over zijn kwetsbaarheid. Het zegt iets over
een deel van zichzelf dat hij moet beschermen. Soms geeft de stand van de
zwarte maan aan dat je in je vroegste jeugd door niemand gehoord bent. En nog
altijd kun je het gevoel hebben dat geen mens naar je luistert. Of dat je
intenties niet begrepen worden. De stand kan op een vroeg trauma wijzen,
bijvoorbeeld over de onveiligheid die iemand als pasgeborene heeft ervaren. Hij
huilde, maar zijn ouders lieten hem huilen en hebben hem niet getroost. Heel
wezenlijke informatie.”

Met
welke vragen kan iemand bij jou terecht?

“Het trekken van iemands horoscoop kan behulpzaam zijn bij adviezen op de meest uiteenlopende levensgebieden. Ik denk bijvoorbeeld aan gezondheid en voeding. Welk voedsel is goed voor jou, welk voedsel kun je beter vermijden? Het kan iets zeggen over de plek die je in je familie inneemt. Waarom is de verhouding met je ouders zo slecht? Waarom heb je geen contact meer met je broers en zusters? Waarom loop je steeds weer tegen dezelfde problemen aan? Het kan kinderen helpen bij het maken van een schoolkeuze en volwassenen bij de vraag of ze een eigen bedrijf moeten beginnen. Ik noem maar een paar voorbeelden. Je kunt het zo gek niet bedenken of er is in je horoscoop een antwoord op je vraag te vinden. Ik kan zelfs adviseren of het zinnig is een reservespeler in te zetten – of juist niet – op een bepaald moment van een voetbalwedstrijd. Als ik zijn gegevens maar heb. Ik kan van een vereniging de horoscoop trekken. Als ik de oprichtingsdatum maar weet.

Ik
geef graag hulp. Het is prachtig te zien hoe mensen hierdoor in hun kracht
komen. Niet voor niets heb ik mijn bedrijf Salon Cheiron genoemd. Een salon is
een ontmoetingsplaats voor mensen. En Cheiron is een figuur uit de Griekse
mythologie. Een centaur. Hij liet anderen delen in de kennis die hij had van de
natuurgeneeswijzen, van sport en van muziek. Een cheiron is voor mij een
ervaringsdeskundige die les geeft. Een coach.”

Zie je bijzondere ontwikkelingen voor de naaste toekomst?

“Op 16 juli, om acht over half twaalf ’s avonds, is de volle maan helemaal verduisterd. Een eclips. Dit heeft grote gevolgen voor ons. De zon staat op dat moment namelijk in het teken kreeft en de maan in het teken steenbok. De combinatie van deze twee gegevens zegt iets over hoe de mens zich voelt en hoe de maatschappij functioneert. De mensen komen na 16 juli tot het bewustzijn dat we niet langer op de huidige weg verder moeten gaan. Er zijn op het moment in Europa en daarbuiten allerlei potentaten aan de macht die het enkel om die macht te doen is. Ze hebben geen oog voor wat de bevolking nodig heeft. De bevolking komt tot bewustzijn. Er komt, zo voorspel ik, meer aandacht voor oude normen en waarden: we gaan bijvoorbeeld meer dingen met elkaar doen en voor elkaar doen. We gaan een heel andere tijd tegemoet dan de huidige. In voorzie een ommekeer in onze omgangsvormen.”

Dat klinkt
heftig.

“Ik ben een optimist. Het herstellend vermogen van de mens is groot. De mens is weliswaar traag, maar kan zich heel goed aanpassen aan veranderende omstandigheden. Ik zie de toekomst met vertrouwen tegemoet.”


Contact
Tel.: 050-3184911
Email: nel@saloncheiron.nl
Website: www.saloncheiron.nl