Praten over de Groene Stad aan de Blauwe Toog

Sinds een maand of wat is er een nieuw etablissement in de Oosterparkwijk:
Henk Wierenga knapte de oude kroeg aan de Ripperdalaan 9 op en maakte er het
Public House de Blauwe Toog van. Bedoeld als plek om samen te komen in de wijk.
Voor een feestje, een partij, een discussieavond of gewoon om spelletjes
spelen.

Henk Wierenga, in zijn jeugd al Blauwe Henkie genoemd, zit al veertig
jaar in de horeca. Altijd ergens in de stad en nu in de Oosterparkwijk. Hij
zegt: “Er bestaat al een Blauwe Stad, de Oosterparkwijk heeft het Blauwe Dorp
en nu heeft Blauwe Henkie de Blauwe Toog opengegooid.” Het is geen
zit-en-drink-café maar een Public House en doe-café.

Henk heeft iets met blauw en hij wil met de Blauwe Toog iedereen in de
wijk de gelegenheid bieden om elkaar te ontmoeten. Bijvoorbeeld over hoe
Groningen groener te maken, want dat speelt op dit moment in de stad. Dat als
je daar zin in hebt, of juist helemaal niks mee wilt, dat je dan een middag of
een avond organiseert om daar over te gaan praten met vrienden, bekenden en
misschien ook wel wildvreemden uit te wijk.

Dat kan bij Henk, want vanaf 10 euro heb je een dagdeel de Blauwe Toog tot je beschikking waar je dan tot 60 personen in kunt uitnodigen. Je mag zelf weten of er dan voor schappelijke prijzen drankjes worden geschonken of niet.

Public House de Blauwe Toog is niet commercieel, maar juist bedoeld voor groepen die hun eigen ding willen doen. Er staat al een pool-biljart, er zijn al spelletjes en je hebt natuurlijk Henk zelf al. Die wil over van allerlei dingen in de wereld, onze maatschappij en onze wijk wel meepraten.

De Groene Stad is een ding, maar computers of robots die zich gaan bemoeien met jouw leven net zo goed. Hij heeft er wel een mening over als jouw persoonlijke gezondheidscomputer (bestaat nog niet maar komt eraan) na een lekker kopje koffie met een koekje begint te kakelen dat je bloedsuiker te hoog is. Dat de computer alvast een afspraak voor jou met de dokter gemaakt heeft en jouw gezondheidszorgverzekering net gevraagd heeft om jouw premie wat te verhogen… Want je leeft niet gezond genoeg. Het is de vraag of het allemaal zo’n vaart zal lopen, maar Henk wil maar zeggen dat in de Blauwe Toog elk gesprek gevoerd kan worden en hij wil daar graag een bijdrage aan leveren. Want kennis delen en dan met z’n allen eens tegen een bal aantrappen en dan kijken waar dat heen rolt, dat vindt hij leuk. De eilandjes in de wijk verbinden, dat is zijn doel met het initiatief.


Heb je belangstelling voor het gebruiken van het Public House de Blauwe Toog: mail of bel Henk via henkwierenga1@icloud.com of 06-25077856