Oosterparkwijk blijft positief

Er is zo’n mooie wijsheid die helpt om door moeilijke tijden te komen: ook dit gaat over. Het helpt niets om de zorg of angst van vandaag weg te nemen. Of het verlies te verzachten dat jij of jouw familie moet doormaken. Het is ervoor om te beseffen dat tegenspoed – en jammer genoeg ook voorspoed – tijdelijk is. Verandering komt altijd en zal ook wat we nu moeten meemaken veranderen.

Naast dit inzicht, dat de hoop mag opwekken dat betere tijden in aantocht zijn, is humor en relativeren een krachtig middel om met de huidige omstandigheden om te gaan. Van moppen tappen tot woordspelingen, het is gezond en goed. Beetje oppassen tegen wie je wat zegt, want humor kan onverwacht en onbedoeld slecht vallen. Maar een Loesje-achtige zin die met “een glimlach is ook besmettelijk” uitlegt dat niet alles wat besmettelijk is slecht is, dat is prachtig. Voor de krijters op de stoep van de Thomassen à Thuessinklaan: dank jullie wel. Voor alle anderen: regel krijt en maak zelf ook een mooie zin ergens op een stoep in de wijk. Of neem deze over, mag ook.

Foto(s): Oosterparkwijk blijft positief | Frans Geubel.