PI Veenhuizen boert mee voor de Voedselbanken

Toentje, Terra en een aantal akkerbouwers hebben de handen ineengeslagen voor de voedselbanken met het project Boeren voor de Voedselbank. Binnen dit project reserveren of doneren akker- en tuinbouwbedrijven een deel van hun groenten en fruit speciaal voor de voedselbanken.

De reeds bestaande samenwerking tussen Terra en de penitentiaire inrichting (PI) Veenhuizen gaf aanleiding tot een donatie van maar liefst 5000 kilo prei aan het project. De prei komt van de boerderij van PI Veenhuizen. Binnen het agrarisch bedrijf van de gevangenis wordt normaal gesproken gewerkt door onder andere gedetineerden. Nu vanwege de coronamaatregelen gedetineerden niet buiten de gevangenismuren mogen komen, zou de prei ondergeploegd moeten worden. Door een snelle samenwerking is dit gelukkig voorkomen en is de door de medewerkers van het agrarisch bedrijf geoogste prei naar Groningen gebracht. De prei is schoon gesneden door vrijwilligers bij Stichting Toentje en aangeboden aan het distributiecentrum van de Voedselbanken in Groningen.