Ontmoetstation

Corona in de Oosterparkwijk. Het werd vreemd stil op straat. De vogels kwetterden en het park werd van de ganzen. Maar binnenshuis was het levendig en kwam de creativiteit tot grote bloei. De schappen bij de Action met schildersmateriaal en ander hobbyspul waren binnen een week leeg. Ondanks verdrietige maatregelen speelt de mens, of misschien wel juist daarom. Dagelijks ontving ik via de app ontzettend leuke filmpjes over wat men deed in huis tijdens de Lockdown. Om te lachen en te huilen.

Ook VRIJDAG in de Buurt zat niet stil. De leukste filmpjes werden gedeeld op de facebookpagina VRIJDAG in de Buurt – Oosterparkwijk, bent u al lid? Ook werd er een kaartenactie opgezet voor ouderen, genoemd “Een lieve Groet met Vleugels”.

Via Zoom bleven de ideeën doorgang vinden en nu de maatregelen versoepelen snakken we allen naar contact. Menselijk contact, elkaar weer in real life ontmoeten! Onze cultuurcoach voor nieuwkomers in de stad, Ahmad  Abdulwahab, bedacht een sprankelend plan om een ontmoetstation te bouwen op een centrale plek in de wijk. Een plek waar nieuwe buurtbewoners elkaar kunnen leren kennen. VRIJDAG in de Buurt loopt warm voor het mooie idee en is al aan het vergaderen met enkele enthousiaste nieuwkomers en mijzelf om het plan te realiseren. Wat is er mooier als we elkaar in deze wijk beter leren kennen en we ons verbonden voelen met elkaar. Juist in deze moeilijke tijd! Zin om mee te denken en mee te helpen? Neem contact met mij op!

Mirjam Rinkel
Cultuurcoach VRIJDAG in de Buurt
Email: mirjam.rinkel@bijvrijdag.nl