Uit de bocht vliegen!

Ken je die situatie?

Ik rij op de Klaprooslaan en wil rechtsaf slaan de Zaagmuldersweg op richting de Lidl. Nou niet, hè. Een andere weggebruiker uit de richting van de Lidl vindt het veel makkelijker om de binnenbocht te nemen en mij zowat van de weg af te drukken.

Bovenstaande situatie kun je op veel manieren invullen, we willen zo snel mogelijk van A naar B en het liefst nog sneller weer terug. Nu heb ik uit mijn werk in de zorg al lang geleerd dat even snel van A naar B meer tijd kost dan eerst even nadenken wat er voor een bepaalde handeling nodig is. Dus… op de juiste manier een bocht nemen zonder een ander de pas af te snijden is veel sneller, makkelijker en kost minder energie.

Want… je hebt meer overzicht, je ergert de ander niet, wat alleen maar negatieve energie oplevert, scheldpartijen over en weer, waar veel meer tijd in gaat zitten dan wanneer we elkaar de ruimte geven. Het kost minder geld want het veroorzaken of ondergaan van een aanrijding kost altijd geld. Ga maar na, blikschade, schade aan kleding enzovoort… vul maar in. Onze fantasie gaat ver genoeg om hier een heel lijstje van te maken.

Ik wil een lans breken

Voor de gedachte om elkaar wat meer ruimte te geven en te gunnen.

Ik wens jullie een hele fijne zomer toe met veel ruimte voor jezelf en zeker voor elkaar. Blijf gezond en doe voorzichtig.