Plantdag op het Goudenregenplein

Woensdag 4 november, een stralende herfstdag, mooier hadden we hem niet kunnen prikken.

‘s Ochtends rond 09.15 uur waren een paar kleine spettertjes genoeg om enkele minuten een regenboog te laten zien. De opbouw voor plantdag was begonnen. Een bewonersinitiatief in samenwerking met verschillende partijen.

Het vergroenen van het Goudenregenplein. Het stap voor stap interessanter maken voor mensen en kleine dieren.

Op verzoek van een aantal bewoners had de gemeente een cirkel met een doorsnee van zes meter uitgegraven. Met wat financiële hulp van de bewonersorganisatie en het gebiedsteam konden planten en bloemen worden gekocht. Besloten werd dit bij Werkpro in Middelstum, Borg Ewsum, te doen.

Op deze schitterende ochtend kwamen een paar werknemers van de Borg de bloemen en planten brengen. De begeleider had een plantplan en heeft alles op de juiste plaats in de cirkel, op de aarde, gezet.

Gedurende de ochtend en de vroege middag kwamen er steeds nieuwsgierig mensen kijken en vragen wat er op het plein ging gebeuren. Er stond een grote, zwarte partytent met gekleurde vlaggetjes.

Om 15.00 uur begonnen er mensen te komen, met name kinderen. De actie was; plant drie plantjes dan krijg je gratis patat en een snack bij cafetaria de Gouden Regen. Deze versnaperingen waren een bijdrage van Nijestee.

Er is keihard gewerkt, de sfeer was supergoed en iedereen heeft zich de patat goed laten smaken.

Alle planten en bloemen zijn met vereende krachten in de grond, in de cirkel, gezet. Ook zijn er nog heel veel bollen geplant.

Deze dag heerste de verbindende kracht van samen. Samen de handen uit de mouwen steken en genieten van het resultaat en vooral van elkaar.

met een zonnige groet van

team Goudenregenplein