2020: Mijn verhaal

Mijn naam is nog steeds Willem en ik ben nog steeds 68 jaar oud.

Inmiddels is het 2021, en we hebben nog steeds met de pandemie te maken en nog steeds zitten we in een lockdown. In ieder geval op het moment dat ik dit schrijf. Dat is gelijk wat ik sinds de uitbraak van corona doe, stukjes schrijven, over zaken die me raken. Dit kan iets in de samenleving zijn of iets wat ik tijdens de internetdienst opmerk die mijn kerkgemeenschap elke woensdagavond en zondagmorgen verzorgd.

Wat anders was in 2020 was mijn verjaardag. Geen uitgebreid buffet op tafel en het huis vol visite. We (mijn partner en ik) vieren sinds 5 jaar gezamenlijk onze verjaardagen aangezien er maar 9 dagen tussen zitten. Lekker makkelijk en je bent in één keer ervan af. Bijzonder aan mijn verjaardag in 2020 was dat mijn dochter uit Leeuwarden het idee opvatte om dan maar naar mij toe te komen. Zij woont in een woonsetting voor mensen met een beperking. Er was bedacht dat ze naar Groningen mocht gaan onder begeleiding in hun eigen  rolstoelbus. Er mocht geen dingen uitgewisseld worden maar we konden elkaar zien. In de bus werd zelf meegebrachte thee gedronken en ook het lekkers was zelf meegebracht. Bij mij op het balkon hadden we ook de nodige versnaperingen op tafel staan. Mijn dochter kwam op een gegeven moment aanrijden in een geheel versierde bus, want ja er is er een jarig. Hoera. Hoera. Feeststemming alom. Zo kon ze er toch bij zijn. En om de feestvreugde te vergroten werden de bloemen die ze had besteld bij de bloemist op datzelfde moment bezorgd. GEWELDIG!

Hoe beleefde jij 2020?
Dat we in een bijzondere periode leven zal voor iedereen duidelijk zijn.

Hoe we deze beleven is voor iedereen verschillend. Dat heeft met allerlei factoren te maken.

In de wijk is een initiatief ontstaan om eens te kijken of we een aantal van deze verhalen “boven de oosterparkvijver” kunnen tillen en met elkaar te delen.

Onderwerpen zijn er natuurlijk te over, we zijn aan het brainstormen geweest, en dachten aan… familie, werk, dichtbij, ver weg, vrienden, hobby’s, verlies, boodschappen, tv-gedrag, ergernis, angst, blijdschap, oplossing, voeding, mogelijkheden, oplossingen… en zo zijn er heel veel items die zich laten vangen in een vertelling.

We hopen dat je plezier hebt in het delen van je verhaal en zien je schrijven graag tegemoet. Probeer je verhaal in 250 tot 300 woorden te vertellen.

Om de verbinding te voelen willen we graag dat je je leeftijd en eventueel geslacht vermeldt. Dit mag met je eigen naam of anoniem.

Stuur je verhaal onder vermelding van “2020 mijn verhaal” naar de redactie van de wijkkrant via het mailadres redactie@wijkkrantoosterpark.nl.

We zijn benieuwd naar je inzending.