Opening KinderzwerfboekStation bij minibieb Oosterparkwijk aan de Piet Fransenlaan 1

Het station werd op 10 december geopend door wijkwethouder Carine Bloemhoff in samenwerking met kinderen. De wethouder las eerst voor uit een kinderzwerfboek voor peuters en kleuters. Vervolgens kreeg het boek een code en door het trekken aan linten openden de kinderen de Minibieb en ging het boek op zwerftocht.

Alle kinderen uit de Oosterparkwijk (maar ook uit de omgeving) kunnen hier terecht voor een kinderzwerfboek. Het zijn bijvoorbeeld prentenboeken, speciale dyslexie boeken, Engelse boeken en boeken voor 13+. De boeken hebben een zwerfsticker met code en zijn te vinden op de onderste twee planken van de minibieb.

Kinderzwerfboeken zwerven van kind naar kind en worden achtergelaten op bijvoorbeeld scholen, in wachtkamers, winkels, treinen en KinderzwerfboekStations.

In en om de stad Groningen zijn zo’n 23 KinderzwerfboekStations te vinden.

Foto(s): Minibieb-1 | Frans Geubel, Minibieb-2 | Frans Geubel.