Groentje: Na sneeuw komt zonneschijn

April doet wat ‘ie wil. Op 2e paasdag belandde ik in een heuse  sneeuwstorm. Met twee buurtgenoten worstelde ik me door de Oosterpark. Ik maak niet vaak selfies, maar dit moment was het waard om er een te maken. Het leek wel alsof we met ons drieën op poolexpeditie waren. Onze honden hadden nergens last van, die leken zo’n winters buitje in het voorjaar wel te waarderen.Tsja, een witte kerst zat er dit jaar niet in, maar de paashaas kon z’n lol op.

Het gonst weer van de plannen, initiatieven en activiteiten in onze wijk. De Paradijsvogel-straat is in ontwikkeling, op het Goudenregenplein is weer met vereende krachten geplant en het Zwerfvuilteam van Duurzaam Oosterpark is bezig steeds meer sporen achter te laten in de vorm van leuke, zinnige (ludieke) acties… om er maar een paar te noemen.

Binnenkort komen er, naast de informatieve Stap voor Stap wandelingen die al jaren door veel mensen met plezier worden gelopen (vooral onder leiding van de gepassioneerde archivaris Jan Meijer), vier nieuwe wandelroutes bij. Deze laatsten zijn erop gericht om op verschillende manieren in beweging te gaan (volg de gekleurde schoentjes).

Groen, duurzaam en bewegenen dan SAMEN met hoofdletters, dat lijkt bij veel mensen de gemoederen bezig te houden.Hoe mooi is het dat bewoners zich onderling steeds meer weten te verenigen en dat de wegen naar verschillende instanties ook makkelijker worden gevonden. Deze samenwerkingen beginnen naar mooie, vruchtbare resultaten te leiden.Op een wat nattige ochtend liep ik met m’n hond te wandelen bij de Pioenvijver toen mijn oog op een in elkaar gedoken gans viel. Weg van de andere drie zat hij op het gras en leek zich nauwelijks te kunnen bewegen.

Het was gelijk duidelijk dat het niet goed was. Via de dierenambulance zijn de twee ‘ganzedames’ gekomen. Zij houden alle ganzen van ons park in de peiling. Van een afstandje riepen ze al ‘dat ziet er niet best uit’. Volgens hen was het waarschijnlijk iets neurologisch. Gans nummer vier is niet teruggekomen. Onlangs heb ik gehoord dat hij is gestorven.

Tussen de Pioenstraat en de Rozentuin is een stukje gras waar zand door is gestrooid. Bij navraag aan een man werkzaam in het groen bleek dat ze de opdracht hebben gekregen om daar bloemen door het gras te zaaien. Goed bezig!