Wat komt er in het nieuwe IKC Borgman Oosterpark?

Woon je in het Oosterpark, dan kun je er niet omheen: aan de Klaprooslaan wordt hard gebouwd! Aan de rand van het park komt een Integraal Kindcentrum (IKC) waar kinderen van 0 tot 12 jaar straks kunnen spelen en leren. Het IKC is een samenwerking van Openbaar Onderwijs Groningen en SKSG en opent direct na de zomervakantie 2021 de deuren.

Omdat veel mensen nog onbekend zijn met een IKC, vertellen we de komende maanden meer over dit unieke concept, waar het kind centraal staat! In IKC Borgman Oosterpark komt de school, kinderopvang én de peuterspeelzaal. We werken als één team met één pedagogische visie aan de doorgaande ontwikkeling van elk kind. Deze maand lichten we de peuterspeelzaal uit.

Peuterspeelzaal is voor álle kinderen!

De peuterspeelzaal is voor álle kinderen van 2 tot 4 jaar. De peuterspeelzaal is heel belangrijk voor de ontwikkeling van je kind. Stel je voor, je kind wordt straks vier en hij gaat voor het eerst naar school. Hoe gaat dat dan met jas aantrekken, broodjes smeren en vriendschappen sluiten? Hoe krijgt je kind zijn plek in de groep? Je kind moet straks zijn eigen weg vinden, en daarom is het superbelangrijk dat je hem daar op voorbereidt. En dat doet je kind op de peuterspeelzaal.

Spelenderwijs leren en ontdekken

De peuterspeelzaal op het IKC Borgman bestaat uit twee groepen met 16 kinderen, en een eigen tuin speciaal voor de peuters. Je kind maakt vriendjes, kijkt naar wat zij doen en doet het na. Je kind leert goed Nederlands praten. Samen op ontdekkingstocht. Spelen, kletsen en alles onderzoeken. Op de peuterspeelzaal leert je kind allerlei nieuwe dingen. Zo ontwikkelt je kind zich in rap tempo. Je zult verbaasd zijn over wat je kind allemaal zelf al kan na een paar maanden!

Hoe ziet de dag er uit op de peuterspeelzaal?

Op de peuterspeelzaal maakt je kind kennis met zingen, voorlezen, bewegen en knutselen met materialen als verf, klei, potloden, water en zand. Kinderen leren spelenderwijs met elkaar omgaan, waardoor de overstap naar de basisschool straks een stuk makkelijker wordt. Daarnaast is elke dag een mooie dag om buiten te spelen. Buiten spelen inspireert tot fantasiespel en is goed voor de motoriek en weerstand. Kortom, goed voor de ontwikkeling!

Peuterspeelzaal voor sommigen bijna gratis

De peuterspeelzaal is voor álle kinderen van 2 tot 4 jaar. De overheid betaalt een groot deel voor jou. Wat je zelf moet betalen is afhankelijk van je inkomen. In het algemeen geldt: hoe lager je inkomen, hoe minder je hoeft te betalen.

Kinderopvangtoeslag of gemeentelijke subsidie?

Werken of studeren jij en je partner allebei, dan heb je recht op kinderopvangtoeslag. Heb je geen baan, dan heb je recht op gemeentelijke subsidie voor de peuterspeelzaal. De gemeente dekt dan het grootste deel van de kosten, soms zelfs bijna alles. Wil je weten wat het kost als jouw kindje naar de peuterspeelzaal gaat? Bel dan 050-3171390 of mail klantadvies@sksg.nl. Wij rekenen het graag voor je uit!  

Rekenvoorbeeld

Vader werkt, moeder is thuis en zorgt voor haar zoontje van 2 jaar, die 2 ochtenden per week naar de peuterspeelzaal gaat. Het maandinkomen van de vader is €1.685,-. In de gemeente Groningen is de eigen bijdrage voor de peuterspeelzaal dan €8,53 per maand. Mocht je dit niet kunnen betalen, kan de gemeente deze kosten overnemen. Wij helpen je natuurlijk met de aanvraag.

1 jaar? Aanmelden maar!

Wil je zeker zijn dat je kind op de dagdelen van jouw keuze kan komen, regel dit dan op tijd. Aanmelden kan via www.sksg.nl, of door te bellen naar 050-317 13 90, whatsappen met  06- 49 49 49 21 of mailen naar klantadvies@sksg.nl.

Meer over het onderwijs De kinderen van de Siebe Jan Boumaschool en de Borgman Vinkenstraat verhuizen na de zomervakantie naar school in IKC Borgman Oosterpark. Ben je benieuwd hoe het is om daar naar school te gaan? Bekijk het op www.ikcborgman.nl/oosterpark.