Groene Oosterhamrikzone: zo kan het ook!

Ik zie het probleem dat de gemeente rond de Oosterhamrikzone wil oplossen niet, of ik snap ‘t niet. Het comité dat zich sterk maakt voor De Groene Oosterhamrikzone heeft wél een heldere visie. De infrastructuur, de huidige busbaan, ligt er immers. Zet naar UMCG-Noord een shuttlebus in, zo vaak als nodig, en parkeer de auto’s op Kardinge. Leg daar een parkeerdek aan, zo nodig 2 – 3 – 4 – 5 lagen hoog. Door gebruik van zo’n (gratis) shuttle, en door taxibusjes voor ziekenhuisbezoekers uit de provincie, wordt de busbaan veel beter benut. Ook de scheepvaart zit niet echt te wachten op nóg een overbodige brug over het Van Starkenborghkanaal.

Of gaan we over tot kapitaalvernietiging en vernielen we het noordoostelijke deel van de Oosterparkwijk, met de Vinkenstraat als treurig dieptepunt?

Frank, bewoner van de Oosterparkwijk (volledige naam bekend bij de redactie)