Klaar voor de start… eerste schooldag in splinternieuw IKC Borgman Oosterpark

Tafels en stoeltjes op z’n plek, schoonmaken, lesmateriaal en speelgoed in de kasten, digiborden aansluiten en nog veel meer… Afgelopen zomervakantie is er hard gewerkt in het gloednieuwe Integraal Kindcentrum (IKC) Borgman Oosterpark om alles klaar te hebben voor de eerste schooldag. En het is gelukt: alles zag er op de eerste schooldag spic en span uit en enthousiaste kinderen hadden zin om na de vakantie aan de slag te gaan in ‘hun’ nieuwe school. De leerlingen werden op 23 augustus op het mooie, natuurlijke plein verwelkomd door het team van het IKC.

Daarna gingen leerlingen met hun eigen leerkracht op kennismaking in het gebouw. Door de ruime inrichting met leerpleinen en ateliers, voelen ze zich snel thuis in het lichte gebouw. Leerlingen werken er in het taalatelier, rekenatelier of een atelier voor beeldende kunst en theater. In de mediatheek en stilteateliers kunnen ze leren, lezen, filosoferen en mediteren.

De mooie plek aan de rand van het park, biedt volop mogelijkheden om buitenlessen te geven, want leren en spelen kan overal! Op het buitenterrein rond het gebouw wordt de komende periode de laatste hand gelegd aan de speeltuin van volledig natuurlijke materialen.

Het team van IKC Borgman Oosterpark vindt de buitenlessen heel belangrijk. Laura Schaap licht toe: ‘het is goed voor de concentratie en helpt kinderen de aandacht erbij te houden. Frisse lucht opsnuiven en bewegen is niet alleen gezond, kinderen leren hierdoor ook beter. Leren doen we binnen én buiten!’ Naast buiten zijn, vindt het IKC de verbinding met de wijk ook belangrijk. Voor bijvoorbeeld projecten wordt daarom samengewerkt met ondernemers en kunstenaars uit de buurt.

Kom kennismaken!

Laura Schaap kan zich voorstellen dat dat er ouders van jonge kinderen zijn die meer willen weten over de kinderopvang en het onderwijs van IKC Borgman Oosterpark. Laura: ‘Wil je een kijkje komen nemen met je kind om te zien of het IKC iets voor jullie is, dan ben je van harte welkom voor een kennismaking. Mijn collega’s en ik laten je graag zien wat we in huis hebben!’ Een afspraak maken kan via 050-3210412 of l.schaap@o2g2.nl.

Voor meer informatie over de kinderopvang, peuterspeelzaal of buitenschoolse opvang kun je terecht bij SKSG Klantadvies: 050-3171390. Een schat aan informatie vind je ook op: ikcgroningen.nl/borgmanoosterpark en borgmanschool.openbaaronderwijsgroningen.nl.