Gebrand en Bakker feestelijk geopend

Op zaterdag 25 september opende Gebrand en Bakker feestelijk hun deur. Hier stellen zij zich voor.

Wij zijn Mark & Joep, woonachtig in de prachtige Gerbrand Bakkerstraat. Samen met onze partners Ivonne en Marloes en een aantal enthousiaste buurtgenoten, hebben we begin 2021 het idee van een lokale koffiezaak uitgewerkt. In het concept komen twee gedeelde ambities samen. Enerzijds het verlangen om goede koffie te kunnen drinken in de buurt op een gezellige, laagdrempelige plek; anderzijds de wens om in de buurt vers bakkersbrood te kunnen krijgen. Gebrand en Bakker was geboren!

Lokaal, duurzaam en kwaliteit

Bij Gebrand en Bakker staan we voor goede, lekkere producten, met oog voor duurzaamheid. Lokaal en biologisch waar mogelijk. Zo minimaliseren we onze impact op de aarde en stimuleren we andere Groningse ondernemers. Ook het merendeel van onze inrichting is zelf gemaakt met materialen uit de buurt, of geniet van een tweede leven.

Die Groningse ondernemers zorgen voor een groot saamhorigheidsgevoel. Zo werken we met veel plezier samen met Het Koffiestation uit de Oosterpark en laten we ons brood van Stadsbakker Meijer dagelijks per fietskoerier bezorgen. Taartjes en andere lekkernijen nemen we af van Saakje het Bakmeisje en Mmm lekkernijen uit de stad. We hebben limonade van het Groningse Moj en de thee wordt geleverd door Hot Soup uit Roodeschool. De granola bakken we zelf met haver en pitten van Mulder Pot uit Kropswolde en serveren dit met biologische zuivel uit de regio.

Verbinden

Gebrand en Bakker moet een fijne plek zijn voor iedereen in onze directe omgeving. Oud en jong. Stadjer en student. We stimuleren verbinding in de wijk door wijkgenoten de mogelijkheid te bieden samen iets te drinken dicht bij huis, of in de naastgelegen speeltuin. Met onze to-go producten kunnen vroege vogels en lunchwandelaars ook gerust op andere plekken tot elkaar komen. Of begin de dag met een snelle espresso en een praatje aan de bar zoals in Italië. De breed gedeelde behoefte aan koffie en brood zorgt dagelijks voor het laagdrempelig ontstaan van nieuwe contacten. Het concept is dan ook vóór en dóór de buurt*.

Mark & Joep

Adres:

Kooykerplein 5, 9713 GT

Tel. 06 431 616 88

Openingstijden:

Dinsdag t/m Vrijdag 8.30-16.30 uur. Zaterdag 9.00-16.30 uur.

  • * Pssst.. Dus zelf nog ideeën? Inspireer ons gerust.

Foto(s): Gebrand en Bakker | Frans Geubel.