Hartegroet in Oosterparkwijk

Tijdens mijn bezoek aan de Kunstmarkt zaterdag 25 september bij De Blauwe Boerderij belandde ik bij de kraam van Will Vos met haar fraaie sculpturen.

Daar lag ook een flyer van Hartegroet over een ‘Kennismakingsworkshop voor hooggevoelige jongeren vanaf 16 jaar’. Mijn interesse was gewekt en hier wilde ik meer van weten. Will’s man Jacques van der Noord was er ondertussen ook bij komen staan.

Wat is hooggevoeligheid?

Een hooggevoelig persoon ervaart omgevingsprikkels sterker dan anderen en is daardoor eerder moe of emotioneel. Vaak hebben hooggevoelige mensen een groot invoelend vermogen en een sterk ontwikkeld rechtvaardigheidsgevoel.

Wat gaat er gebeuren in de workshop?

We openen vaak met een gedicht of een verhaaltje om tot jezelf te komen. En we maken op een ontspannen manier even kennis met elkaar.

Dan gaan we aan de slag met een creatieve opdracht. Aan de hand van het werkstuk dat gemaakt is gaan we door middel van open vragen het werkstuk bespreken. Dit levert vaak zeer verrassende inzichten op doordat mensen werken vanuit hun onbewuste. Overigens hoeft een werkstuk niet ‘mooi’ te zijn. Het is een middel om niet in het hoofd te zitten en het denken los te laten.We sluiten altijd positief af.

Wat is jullie werkwijze?

We leveren maatwerk. We stemmen onze workshops af op de vragen en de behoeften van de deelnemers.

De rode draad in onze workshops  is dat we deelnemers weer leren te vertrouwen op hun intuïtie. Dit bevordert groei in zelfbewustzijn en vertrouwen in eigenwaarde. Wij geloven dat iedereen zelf in staat is om zijn/haar eigen oplossingen te vinden.

Waarom richten jullie je op jongeren?

De afgelopen jaren zijn wij veel jongeren tegengekomen die zoekend zijn naar wie ze zijn en wat ze willen in hun studie, werk of leven. Na de lastige tijd door Corona is deze behoefte nog sterker geworden. Veel jongeren zijn op zoek naar verbinding met gelijkgestemden. Dit is de reden voor ons om deze workshops aan te bieden.

Blijft het bij deze ene workshop?

Nee, de bedoeling is om een serie workshops te geven, afgestemd op de behoeften.

En we zijn van plan om vergelijkbare workshops ook voor volwassenen aan te bieden.

Wat is jullie achtergrond?

Will is op vroege leeftijd begonnen met werken, van bankbediende tot kraamverzorgster en medisch secretaresse. Daarna kreeg ze de ziekte van Lyme en begon een zoektocht naar genezing. Na herstel is ze de opleiding Kunstzinnig Dynamisch Coachen gaan doen en is een eigen coachpraktijk begonnen voor kinderen en jongeren.

Jacques heeft jaren in de ICT gewerkt en is vastgelopen op het feit dat het in projecten steeds meer ging over geld besparen in plaats van over het verbeteren van werkomstandigheden en mensgericht werken. Om met de groeiende weerstand tegen projecten om te gaan heeft hij diverse coachopleidingen gevolgd. Hierdoor werd voor hem duidelijk dat hij op een andere manier wilde werken en is ongeveer 10 jaar geleden een eigen bedrijf begonnen.

Hij heeft diverse opleidingen en cursussen gevolgd op het gebied van NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren), Kunstzinnig Dynamisch Coachen en Kinesiologie (methode om door het testen van spieren inzicht te krijgen in de achterliggende oorzaak van psychische en/of lichamelijke klachten).

De workshop vindt plaats op vrijdag 5 november aanstaande van 15.00 tot 17.00 uur in De Blauwe Boerderij (Lindenhof 2, Oosterpark).

Meer informatie kun je vinden op de website:

www.hartegroet.com/jongeren

Voor vragen en aanmeldingen: contact@hartegroet.com

Foto(s): Hartegroet | Frans Geubel.