Twee kunstprojecten op het IKC Borgman Oosterpark

Na een intensief voortraject vormen twee scholen De Borgman en de Siebe Jan Bouma samen met de SKSG het gloednieuwe IKC Borgman Oosterpark. IKC staat voor Integraal Kind Centrum. Zij zijn dit schooljaar gestart met een bijzonder kunstproject onder leiding van beeldend kunstenaar Sandra Vermanen. De eerste vier weken, de gouden weken genaamd, werkte iedereen van het IKC én de wijk aan een kunstwerk op het plein van de school. Zo heeft wijkagent Eva Dijkman en later ook haar collega meegewerkt, evenals verschillende ouders, wijkcultuurcoach Rozan Vergeer en alle kinderen, leerkrachten en medewerkers van het IKC.

Door gekleurde draden divers te verbinden groeide elke dag het kunstwerk verder en werden er steeds sterkere verbindingen gemaakt. Het verbinden van de draden stond in het teken van ontmoeten en het sluiten van nieuwe vriendschappen. Wegens groot succes werd de tijd dat het kunstwerk op het plein was verlengd.

Ook maakte elk kind, leerkracht en medewerker van het IKC een eigen gevormde kraal van klei die uiteindelijk, met ook aangedragen ideeën van de kinderen, door Sandra Vermanen aan elkaar werden verbonden en op een permanente plek in het IKC werd geplaatst.