Open Gym Oosterpark: Sportlessen voor de beginnende sporter. Jong én oud.

Maak gratis en vrijblijvend kennis met sporten en bewegen

Gratis sporten met Open Gym Oosterpark

Tot half februari 2022 zijn er de hele week door sportactiviteiten bij de beweegplekken in de Oosterpark. Zo kun je op een leuke en veilige manier sporten. Meedoen is gratis. Je zit nergens aan vast. Of je nu jong of oud bent: er is voor iedereen wat wils. Kies bijvoorbeeld uit hardlopen, power walking, bootcamp, kickboksen, Japans zwaardvechten of Tai Chi. De lessen vinden tot half februari volgend jaar meerdere keren per week buiten plaats. (Met uitzondering van week 51 en 52). Uiteraard onder begeleiding van professionele trainers. De lessen worden buiten gegeven, en starten bij het Annie Tak belevingsveld in de Oosterpark.

Gratis en vrijblijvend

Je kunt gratis aan de lessen meedoen. Je zit nergens aan vast. Ga voor het rooster en aanmelden naar: www.opengymgroningen.nl.

Vragen en meer informatie

Wil je nog meer weten? Bijvoorbeeld over wie er mee doen, de trainers of hoe een les eruitziet? Neem dan contact op met Anneke Koops-Kruijer (WIJ Oosterpark).

Bel: 06 256 340 84 of mail naar: anneke.koops-kruijer@wij.groningen.nl.

Open Gym Groningen wordt mede mogelijk gemaakt door: Gemeente Groningen, Sport050, WIJ Oosterpark en Humankind.


Nick Beukema geeft ieder maandag lessen power walking voor Open Gym Oosterpark. Dit is een training waarbij je loopt in een stevig tempo. De spierversterkende oefeningen die je tussendoor doet zorgen ervoor dat je meer verbrandt en dus bijdraagt aan een fit lichaam. Zo werk je aan je gezondheid en heb je plezier tijdens het lopen.

‘Tijdens de les wandelen we een uur lang op een snel tempo door de wijk. Tussendoor doen we spierversterkende oefeningen. Zoals lunges, squats, en push-ups. Dat klinkt heel heftig, maar iedereen kan gewoon meedoen op zijn eigen niveau. Wil het niet, dan passen we de oefening aan of slaan we die over.’

‘Een van mijn deelneemsters had de eerste keer zwaar gevonden. Daarom heb ik de les de tweede keer iets voor haar aangepast. Toen ging het al makkelijker. Ze is heel enthousiast, heeft al gezegd dat ze volgende week weer komt. Dan neemt ze ook iemand anders mee om te laten zien hoe leuk het is.’

‘Ik vind het leuk om met mensen te werken, om ze te helpen bij bewegen en actief zijn. Dat Open Gym gratis is, en daardoor voor iedereen toegankelijk, maakt het voor mij extra stimulerend om hieraan mee te doen.’

Meedoen aan de power walking-les van Nick? De start is iedere maandag om 14.00 uur bij het Annie Tak belevingsveld. Meld je snel aan: www.opengymgroningen.nl


Karin van der Meer is mental coach en geeft bij Open Gym Oosterpark op dinsdag de les ‘Fitness en Mindset’. Tijdens haar training ga je aan de slag met fitness-oefeningen en werk je aan je mindset.

‘Ik vind het heerlijk om buiten les te geven. Je hebt geen muren om je heen, bent letterlijk ‘out of the box’. In mijn trainingen gaat het dan ook niet alleen om bezig zijn met je lijf. Het gaat ook om bezig zijn met je hoofd. Die twee zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Tijdens de les probeer ik mijn deelnemers daar bewust van te maken. Ook vraag ik wat hun reden is om mee te doen en wat ze willen bereiken. Daar werken we vervolgens samen naar toe.’

‘Als uitgangspunt voor mijn lessen gebruik ik de beweegroutes door de wijk, zoals de Kwiek-beweegroute en de Oranje-route. Ik laat de deelnemers zien welke oefeningen daarbij horen en vertel ze dat ze de routes later ook zonder mij nog eens kunnen lopen.’

‘Iedereen die wil, kan met mijn lessen meedoen. Of je nu jong bent of oud, getraind of ongetraind. Ik heb dan ook allerlei soorten mensen die aan mijn lessen deelnemen. Bijvoorbeeld een vrouw die meer kracht in haar bovenlijf wil. En iemand die haar thuiswerkdag gebruikt om tussendoor te komen sporten’

‘Bij iedere oefening die ik laat zien, zeg ik: ‘Zo doe je het. Wil je fanatieker? Wil je fanatieker? Dan kun je hem ook zo of zo doen, maar luister wel goed naar je lichaam.’ De training is onder professionele begeleiding, je hoeft dus niet bang te zijn voor blessures.’

Meedoen aan de Fitness en Mindset-les van Karin? De start is iedere dinsdag om 10.00 uur bij het Annie Tak-belevingsveld. Meld je snel aan: www.opengymgroningen.nl