Oproep: Wie kent Lien en Jaap?

Amateurhistoricus Sipke de Wind houdt zich al een aantal jaren bezig met de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog, waarbij hij zich met name richt op de oorlogsjaren in Groningen. Zijn onderzoek heeft onlangs geresulteerd in het boek ‘Endkampf om Groningen’, dat handelt over de bevrijding van de stad in april 1945. Daarin vertelt hij ook over de oorlogshandelingen in de Oosterparkwijk. Ondertussen gaat zijn onderzoek verder. En daarbij heeft een vraag. Bij zijn naspeuringen is hij de namen van twee Oosterparkers tegengekomen die in het verzet zaten. Het betreft Lien Ludemann en Jaap Rijzinga. Ze maakten deel uit van de groep De Groot (de verzetsgroep die onder leiding stond van Gerrit Boekhoven). Jaap woonde aan de Gerbrand Bakkerstraat 4 A. Na hun huwelijk betrokken de twee een woning aan de Vinkenstaat 29 B. Beiden waren lid van de Arbeiders Jeugd Centrale – de AJC. Heeft iemand informatie over Lien en Jaap? 

Wie informatie heeft, kan contact opnemen met Sipke de Wind via email: sdew@ziggo.nl of tel.: 06-23501067.