Een Oosterparkwijk om trots op te zijn

Wijkwethouder Carine Bloemhoff kijkt trots terug op een jaar vol succesvolle buurtinitiatieven in de Oosterparkwijk. Afgelopen jaar zijn er vanuit de buurtbewoners van de Oosterparkwijk een tal van initiatieven ontstaan om de wijk nog mooier en socialer te maken, ziet wethouder Bloemhoff. “Neem het zwerfvuilteam dat wekelijks de wijk schoonmaakt, de petitie voor het blijven van Knollema, de beweegroute en natuurlijk het prachtige nieuwe buurtcentrum bij Van Houten, allemaal voorbeelden van hoe bewoners echt het verschil maken voor hun wijk. Dat ondersteun ik als wethouder maar al te graag”.

Werk aan de winkel

Toch is er ook nog genoeg werk aan de winkel erkent Bloemhoff. “We zijn trots op de prachtige nieuwe school voor de kinderen in de wijk, maar zien tegelijkertijd dat we ook de komende jaren moeten blijven werken aan gelijke kansen voor alle kinderen. Daarvoor willen we leerzame en leuke activiteiten voor kinderen na schooltijd organiseren en activiteiten in de zomervakantie. Ook willen we de Oosterparkwijk leefbaar houden voor iedereen en moeten we voorkomen dat woningen worden opgekocht door beleggers en voor de hoofdprijs verhuurd worden. Daar hoop ik mij uit liefde voor Groningen en de Oosterparkwijk samen met de Oosterparkers ook de komende jaren voor in te zetten”, besluit Bloemhoff.