Pleintje Zaagmuldersweg vernieuwd

Het pleintje aan de Zaagmuldersweg tegenover de Irislaan is grondig opgeknapt! Van een saaie en kale parkeerplek voor auto’s met ook vaak zwerfvuil is het nu getransformeerd tot een speelse plek met groenperkjes, nieuwe bomen en zelfs ook bankjes. Het aantal parkeerplekken voor de aanwonenden is hierbij gelijk gebleven.

Vrijdag 11 maart werd het geopend door wijkwethouder Carine Bloemhoff. Dat ging ditmaal niet gepaard met een speech of andere spectaculaire effecten, maar gewoon door haar aanwezigheid. Dat leidde tot vele gesprekken en discussies met buurtbewoners over wisselende onderwerpen. Over één ding was iedereen het met elkaar eens: het nieuwe pleintje en de bankjes zijn een aanwinst.

Ondertussen deelde Frank Brander van het Gebiedsteam (Gemeente Groningen) pittige Aziatische groentesoep van Bie de Buuf uit.

Op de foto zien we Carine Bloemhoff (rechts) op een van de nieuwe bankjes in gesprek met buurtbewoners.