Frank Brander van gebiedssecretaris naar strategisch beleidsadviseur

Door Mark C. Hoogenboom

Er zijn veel mensen bezig en druk met en in de Oosterparkwijk. Sommigen daarvan kom je veel tegen zoals de wijkschoonmakers die elke week rondlopen om rommel op te ruimen, anderen zijn ook druk maar dan meer achter de schermen. Frank Brander is jaren de wijkambtenaar van de Oosterparkwijk geweest en daarnaast ook van de Korrewegwijk, De Hoogte, Noorderplantsoenbuurt, Oranjebuurt, Schildersbuurt en Kostverloren. Hij zat middenin het experiment van de Coöperatieve Wijkraad Oosterparkwijk. Is druk geweest met de Michi-Noeki (bijna af) en ook met de ‘transformatie Buurtaccommodatie Oosterparkwijk’ zoals dat heet bij de gemeente als het gaat om van het Treslinghuis naar bij Van Houten te verhuizen.

Op vrijdag 30 september was er een feestje ter gelegenheid van zijn vertrek naar een andere functie binnen de gemeente: Frank is strategisch beleidsadviseur Wijkontwikkeling en Wijkvernieuwing geworden. Hij werd daarvoor gevraagd omdat er coördinatie nodig is voor de noordelijke wijken – van Vinkhuizen tot en met de Oosterparkwijk. Want zowel Den Haag als de Grote Markt gaan daar veel meer aandacht en geld insteken, omdat het daar minder goed gaat dan in andere wijken. En dan is de ervaring van Frank wel handig, zodat ze ook benutten van alles wat wijken zelf al doen. Want veel initiatieven die starten in de ene wijk kunnen ook aangeboden worden in de andere wijken.

Zijn opvolger als gebiedssecretaris voor de Oosterparkwijk, Robert Bleeker, was tijdens het feestje bezig een fotoboek in elkaar te fotograferen. Daarbij werd van elke bezoeker een direct-klaar-fotootje gemaakt, waarna deze foto dan met bijpassende boodschap in een fotoboek werd toegevoegd. Leuk voor later.

Er waren gasten uit alle wijken, die met z’n allen in de vijverkamer van Bij van Houten meededen aan een quiz en daarna het glas hieven op Frank Branders afscheid en Robert Bleekers start. Vanaf maandag gaat alles weer verder zoals alles ging, maar op deze vrijdag was er even feest om met wijkgenoten te vieren waar we vandaan kwamen en waar het verder heen gaat. Bedankt Frank en welkom Robert.