Crisisopvang langer open

De gemeente Groningen heeft besloten om de crisis-noodopvanglocatie aan het Damsterdiep 267 langer open te houden voor asielzoekers. Hier worden sinds juni zo’n 140 mensen opgevangen omdat het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) in Ter Apel overvol is. De opvang in het voormalige pand van het Leger des Heils zou eigenlijk per 1 december sluiten. De gemeente verwachtte dat het Rijk per 1 januari maatregelen zou hebben genomen, waardoor de opvang van asielzoekers van Ter Apel niet meer nodig zou zijn.

Maar niets blijkt minder waar en dus heeft de gemeente besloten om de opvanglocatie nog eens twee maanden open te houden, tot in ieder geval 1 februari.

Ondertussen blijkt dat de asielzoekers de Oosterparkwijk al aardig aan het ontdekken zijn. Door het fraaie nazomerweer gingen velen aan de wandel in onze parken. En bij de Bewonersorganisatie (BO), die het komende Lentefestival organiseert en hiervoor al flink aan het klussen is in de loods aan de Antillenstraat, hadden zich al vier asielzoekers aangemeld om mee te helpen!