De Blauwe Boerderij sluit per 1 januari 2023

Een eigenzinnige plek werd het, die Blauwe Boerderij, sinds ik negen jaren geleden deze onderneming ben gestart. Vele creatieve en inspirerende cursussen en bijeenkomsten hebben er plaats gevonden en vele mensen hebben gebruik gemaakt van de praktijkruimten. Naast culturele en kunstzinnige projecten was het, voor corona, zelfs een stembureau. 

Het Atelierwinkeltje was op de woensdagmiddag een ontmoetingsplek met koffie, thee en huisgemaakte taart. De coronacrisis zette echter een streep door de komst van grote groepen, het was, zonder overheidssteun, een moeilijke periode. De energiecrisis staat vervolgens op de stoep, deze sterk stijgende energieprijzen voor 2023 kunnen niet opgebracht worden. 

Voor mij een goed moment om eens na te gaan wat ik met De Blauwe Boerderij wil. Ik kwam tot de conclusie dat ik 9 jaren met veel plezier heb kunnen realiseren wat ik wilde en dat het tijd is om andere dingen te gaan doen. Ik blijf schildercursussen geven, en exposeren, maar dan op andere locaties. Voor informatie over schildercursussen zal tot 15 januari 2023 de info@blauweboerderij.nl mail en www.blauweboerderij.nl website nog gebruikt worden. Wat Nijestee na de verduurzaming in 2023 met het pand gaat doen is nog niet bekend. De naam De Blauwe Boerderij zal van het pand verdwijnen om ruimte te maken voor nieuw ondernemerschap. 

Ik kijk terug op een hele mooie tijd, en wil iedereen bedanken die daar een bijdrage aan heeft geleverd, maar met name Klazina Kuperus, Sylvia Bökkerink en Jacqueline Pieters.

Hartelijke groet, 

Ineke Bakker