Dansend naar Zelfvertrouwen


Lekkere muziek luisteren en je lijf erop mee laten bewegen; Dansen is iets natuurlijks, wat we als kind al graag doen. Dansen geeft plezier en heeft vele voordelen voor de ontwikkeling van lijf en leden: Het verbetert sociale competenties: Dansen doe je samen, naast elkaar en met elkaar. Je leert afstemmen op een ander, je werkt op een positieve manier aan zelfvertrouwen door je te laten zien in het dansen.


Het stimuleert cognitieve vaardigheden: “Als je danst, bouw je een cognitieve reserve op. Dat komt doordat je bewegen combineert met muziek – je doet iets uitdagends, iets wat moeite kost. Daarmee stimuleer je je hersenen om nieuwe verbindingen te leggen.” Zegt  neuropsycholoog Erik Scherder. Dansen is goed voor je hersenen!

Het bevordert de lichamelijke ontwikkeling: Dansen bevordert de motoriek, oefent de balans en verbeteren de lichaamshouding. Dit helpt mee om lichaamshoudingsproblemen te voorkomen. Dansen is ook een goede manier om de dagelijkse (school of werk)routine, waarbij je een groot deel van de dag moet zitten, te compenseren.


Wist je dat: Bij het dansen het gelukshormoon endorfine wordt aangemaakt? Dit hormoon zorgt ervoor dat je je blij en gelukkig voelt. Tegelijkertijd neemt het stresshormoon cortisol af.
Er gratis dansles is georganiseerd op vrijdagavond voor ouders met hun kind(eren) vanaf 10 jaar. Kijk voor meer informatie op www.mijnoosterparkwijk.nl


 Je kunt ook altijd even binnenlopen in de Heesterpoort (WIJ Oosterparkwijk): van maandag t/m vrijdag geopend van 09.00 t/m 13.00 uur of maak een afspraak:050 367 8960.
​​​​​​​