De “Wijkspotters”

Waar een bezoek aan “Gebrand en Bakker” al niet toe kan leiden.

Op de hoek van het Kooykerplein en de Gerbrand Bakkerstraat is deze zaak te vinden. Zin in een lekker kop koffie met (of zonder) wat erbij, is dit zeker een aanrader. Maar goed, tot zover de sluikreclame. Ik sta te wachtend aan de toonbank om mijn bestelde brood te halen, word ik aangesproken door Karine en Sanne. Wat leuk dat jullie hier ook zijn antwoord ik. Even een blik van herkenning en daarna het brood betalen en afleveren bij mijn schoonmoeder. 

Later op de dag krijg ik een appje, van Sanne, of ik het leuk zou vinden om bij de “Wijkspotters” te komen. Wat het inhoudt zal ze in een later telefoongesprek uitleggen. Een poosje later had ik Sanne aan de lijn. Ze vertelde dat ik met een groep Oosterparkers voorstellingen in de Stadsschouwburg en de Oosterpoort mocht gaan bekijken. Hoe coooooooooool is dat, dacht ik. Ik hoefde niet lang na te denken. Het schema in mijn agenda en zag direct dat andere zaken even in de ijskast belanden. 

Het eerste evenement was een bezoek aan het Groninger Museum, de Versace tentoonstelling. Vol kleur, mooie kleding en items die met de onderwerpen te maken hebben. Vol indrukken gingen we naar huis, en al vol zin om aan het volgende punt deel te nemen. Dat was een voorstelling in de kleine zaal van de Oosterpoort. Een sciencefiction voorstelling genaamd “Isotopia” van Liliane Brakema. Voorafgaande de voorstelling hadden we een uitleg van de regisseur Liliane. Ze kwam speciaal aan de groep uitleggen hoe de voorstelling tot stand kwam. Een mooi inkijkje hoe zoiets wordt gemaakt. Vanuit het niets tot iets. “Google” Isotopia en je kunt de essentie van het verhaal lezen.

Vandaag staat “Quake” op het programma, een dansvoorstelling. Een voorstelling met een verhaal hoe je persoonlijkheid wordt opgebouwd door de bouwstenen vanuit generaties terug, en hoe moeilijk het is om de negatieve kant daarvan te doorbreken. Heerlijk om daarna nog met een paar mensen na te praten in de Souffleur.