Stem op jouw favoriet voor de kiosk!

Het is zover! De gemeente heeft bekend gemaakt op wie we kunnen stemmen als huurder voor de kiosk naast de Michi-Noeki.


Weet je nog?

Op de kruising van de Zaagmuldersweg en Vinkenstraat staan sinds november 2022 twee gloednieuwe gebouwen. In één van deze gebouwen opent binnenkort een Michi-Noeki (Zaagmuldersweg 67a). Voor het gebouw ernaast is de gemeente op zoek naar een huurder. Daarvoor schreef zij een prijsvraag uit. Twee inzendingen voldoen aan de voorwaarden die vooraf aan de prijsvraag werden gesteld: vishandel ‘Moi eem!’ en gemakswinkel CIGO.

De keuzes

‘Moi Eem!’
Moi Eem heeft een gevarieerd aanbod van lekkerbekjes, kibbeling, haring en dagverse vegetarische soepen op de kaart staan. De ondernemers zien ‘Moi eem’ als aanvulling op de Michi-Noeki en willen van de kiosk een sfeervolle plek maken waar je terecht kunt voor deze lekkernijen. Tegelijkertijd ontmoet je hen en buurtgenoten voor een gezellig praatje en een luisterend oor. 

CIGO
De CIGO heeft een uitgebreid assortiment van rookwaren, wenskaarten, cadeaus, zoetwaren en kansspelen. Deze ondernemer wil met zijn sociale betrokkenheid bijdragen aan de behoefte van de Oosterparkers aan een ontmoetingsplek in de breedste zin van het woord. Het ruime en brede assortiment van de CIGO-winkels zorgt er voor dat de winkel een trekpleister is voor een breed publiek.

De wijk, dus jij, beslist!

Online stemmen
Het is belangrijk dat de kiosk een invulling krijgt die gesteund wordt door de Oosterparkwijk. Daarom kun jij als inwoner van de Oosterparkwijk tot en met 31 juli via de Stem van Groningen (www.stemvan.groningen.nl) stemmen op je favoriete inzending. Daar is ook nog meer informatie te vinden over de gegadigden.

Stembussen
In de wijk zelf stemmen kan ook. Er staan stembussen bij wijkcentrum bij Van Houten, in de Heesterpoort, in Stadsrestaurant Het Oude Politiebureau (HOP) en in stomerij Triple-S aan het Wielewaalplein. Je kunt tot uiterlijk 23 juli op een van deze plekken stemmen.

Of kom langs
Daarnaast is de gemeente op vrijdag 14 juli van 13.00 – 16.00 uur aanwezig op het Linnaeusplein en op vrijdag 21 juli van 13.00 – 16.00 uur op het Wielewaalplein. Ook dan kun je nog stemmen!