Samen sparen werkt!

Wil je graag sparen en meer leren over geld? En dan niet in je eentje, maar gezellig samen met anderen die ook graag meer willen sparen? Dan is een spaarkring iets voor jou!

Hoe werkt het? 

In een spaarkring spaar je in een groep (maar jouw geld blijft altijd van jou) en motiveer je elkaar om jouw eigen spaardoel te behalen: een fiets, een nieuwe bank, vakantie, een dagje weg, enzovoort. Sparen kan al vanaf € 1,- per keer. Naast het sparen deel je tips, trucs en ervaringen om slimmer met geld om te gaan. Je hoeft trouwens niets over je persoonlijke (financiële) situatie te delen. Spaarkringen in het kort: eenvoudig, gezellig en zeker effectief!

Wat zeggen onze leden? 

In een spaarkring gaat het niet om hoeveel je spaart, maar om de gewoonte óm te sparen.  Spaarkringleden zeggen er dit over: 

“Ik spaar nu echt voor mezelf, dat is nieuw. Normaal denk ik alleen aan de kinderen.”

“Ik dacht dat ik niet kon sparen, maar ik kan het toch!”

“Je doet het samen, met de groep, je bent ‘één’, dat motiveert enorm om te sparen.”

“Door het sparen leer je ook beter met je geld omgaan, je leert budgetteren. En als de spaardag eraan komt, ga je vanzelf zuiniger worden!”

“Eindelijk een veilige plek om over geld te praten”

Er zijn al meer dan 80 spaarkringen in Nederland en 10 in Groningen. We zijn op zoek naar iemand die zo’n spaarkring wil opzetten en begeleiden. Daarbij word je getraind en gecoacht. Ook is er een vrijwilligersvergoeding. Ook zijn we op zoek naar mensen die wel mee willen doen aan een spaarkring.

Wil je meer weten, spaarkringbegeleider worden of wil je meedoen met een spaarkring? Ga naar www.Cash2grow.nl/lid, bel of app naar 06 38900729 of mail naar m.helbig@cash2grow.nl.