Kunstroute Oosterparkwijk

Expositie Kunstroute geopend

Op vrijdag 24 november werd de ‘Kunstroute’ geopend. Een nieuw initiatief van de werkgroep ONS (Oosterpark Nooit Saai), in samenwerking met bij Van Houten. In dit wijkcentrum is een soort route uitgestippeld, waar aan de wanden schilderijen geëxposeerd worden van steeds drie kunstenaars, met een tijdsduur van drie maanden. Zo is de opening van de volgende expositie onder voorbehoud gepland op 23 februari.

De Kunstcommissie, bestaande uit Joep Dutilh (bij Van Houten), Petra Beekhuizen en Frans Geubel (werkgroep ONS) had voor de première drie kunstenaars geselecteerd: Hilde Wolters, Anouchka Beusekamp en Lilian Verschoor.

Voor en na de opening, waar verrassend veel mensen op waren afgekomen, bespeelde Hielke de Boer sfeervol zijn gitaar. Na een inleiding van Joep nam Erik Weersing het woord en hij ging diep en uitvoerig in op de drie verschillende schildervormen, waarbij hij ook zijn persoonlijke gevoelens en emoties betrok.

Hierna werd het gezellig druk op de ‘route’, waarbij het interessant was om je oor te luisteren te leggen bij wat iedereen van de werken vond, zoals: ”Heb je dat ijsvogeltje gezien!” Je kon écht ervaren wat de schilderijen bij de meesten teweeg brachten. Het publiek was ook zeer aandachtig en nam vaak de tijd om lang naar één werk kijken.

De tijdsduur van drie maanden was bewust gekozen, vanuit de gedachte dat hoe vaker en langer je een bepaald schilderij ziet, je er steeds meer in gaat zien, en er steeds mee bij gaat voelen.

Wilt u ook exposeren bij de Kunstroute? Stuur dan een mail naar kunstroute.bijvanhouten@gmail.com.