Leeskamer Oosterparkwijk

Nieuws van de Leeskamer

De herfst is nu definitief aangebroken, tijd om er eens goed voor te gaan zitten en een fijn boek te lezen of een mooie DVD te bekijken. Keus genoeg Bij van Houten zou ik zeggen…

Wij, van de Leeskamer, zijn 3 keer per week open, maar we begrijpen ook wel dat op die tijden niet iedereen kan of het dan te druk heeft.

Daarom komt er een verandering in het lenen en terugbrengen. U kunt vanaf nu gewoon de hele week terecht in de Leeskamer. Wilt u een boek of DVD lenen (maximaal 2 exemplaren in de maand) dan ziet u op de tafel 2 buroboxen staan. In de ene ligt een leenformulier en in de andere een terugbrengformulier. U begrijpt wel waar ze voor zijn: 1 box voor het lenen en de ander voor het terugbrengen.

Vult u duidelijk uw naam, telefoonnummer of e-mailadres in; de titel van boek of DVD en ook de datum in. Tot slot stopt u het formulier in de burobox waar het hoort. Dit graag bij het halen én terugbrengen van boek/DVD.

U kunt uw geleende zaken gewoon op tafel laten liggen, want wij bergen het zelf allemaal weer netjes op om zo verwarring te voorkomen.

Misschien een beetje teveel informatie, maar op tafel ligt een duidelijke gebruiksaanwijzing. Wel zo gemakkelijk.

En komt u er toch niet helemaal uit: in de keuken zijn de beheerders die u ook het één en ander kunnen uitleggen.

Het is een proef, maar de eerste weken hebben al laten zien dat het goed werkt.

We hadden vandaag onze vaste vergadering in de Leeskamer en na afloop kwam een lener langs die even wilde snuffelen en ook wat meenemen. En het plezierige is dat het ook kan. Tot nu toe verloopt de proef goed. Prettig is dat!

U hebt ons de afgelopen tijd veel mooie- en bijzondere boeken gebracht waar we heel blij mee zijn. Dank daarvoor. Maar we stellen even een paar maanden een stop in “We komen erin om”.

Tot 1 maart liever geen boeken meer brengen alstublieft, want het wordt een beetje teveel.

De komende weken gaan we een gezellige feestkast maken die u extra uitnodigt om boeken en DVD’s te komen lenen.

Wij, de vrijwilligers, hopen u snel weer te zien in de Leeskamer Bij van Houten.

Openingstijden:

maandag en donderdag van 14.00 tot 16.00 uur
zaterdag van 11.00 tot 13.00 uur.