ONS - Oosterpark Nooit Saai

ONS zoekt nieuwe leden

De werkgoep ONS (Oosterpark Nooit Saai) is aan het vergrijzen. Daarom zoeken we nieuwe, liefst jonge leden!

Aanmelden via Jeroen Kuilman: jeroen.kuilman@wij.groningen.nl

ONS is in 2009 opgericht en heeft als doelstelling: het in de Oosterparkwijk bevorderen van Kunst en Cultuur in de breedste zin van het woord.

De groep bestaat uit vrijwilligers die de wijk een warm hart toedragen.

Enkele wapenfeiten: ‘De Haan’ van Siep van den Berg, en ‘Een Indische Antilope’ van Wladimir de Vries zijn in 2012 gered van de sloop en herplaatst in nieuwbouw Kraanvogelstraat. In 2013 een museale foto-expositie in het Treslinghuis: 1915-1946; na de sloop hangen de foto’s sinds 2019 in WIJ-Heesterpoort. Vanaf 2012 drie Stap voor Stap wandelroutes met herdrukken in 2017, en een vierde over kunst in 2019.

Plaatsing oorlogsmonument ‘Twee bruggen’ bij de Oostersluis in 2016. In 2018 werd het geadopteerd door de Openbare Basisschool Oosterhoogebrug, waardoor scholieren elk jaar gedichten voordragen bij het monumentje. Ter gelegenheid van het 100 jarig bestaan van de wijk waren er in 2019 vijf maanden lang 18 grote (2 bij 3 meter) foto’s van heel vroeger te zien  op locaties, waarbij je zowel heden als verleden kon beleven. Het beeldhouwwerk van Mattheus Meesters, dat tot de sloop in 2018 de hoofdingang van het Treslinghuis sierde, werd gered en vond in 2021 een plaats in het nieuwe appartementengebouw ‘De Papaver’. In 2019 was er de ‘Muzikale Fietstocht’, en in 2021 en 2022 de “Kunstmarkten’. En in 2023 het dichtersfestival ‘Dichter bij de Wijk’ en de opening van de Kunstroute, expositieruimte in bij Van Houten.

ONS - Oosterpark Nooit Saai
Foto: Meint Ronduite