Nieuws van de Leeskamer bij Van Houten.

In de vorige buurtmail berichtte ik over de nationale poëzieweek. We laten nog een paar weken de bundels in onze ‘show kast’ staan en daarna verdwijnen ze weer naar hun vaste stek.

De nationale voorleesdag was erg gezellig met kindertjes die eerst luisterden naar een grappig prentenboek en daarna languit of in de luie stoel hun boekjes gingen lezen. Helemaal opgaand in hun eigen boekenwereldje was dit een prima ochtend. Voor herhaling vatbaar.

Voor nu laat jullie deze foto zien. Zomaar een willekeurig plankje uitgekozen met een verscheidenheid aan titels. Van onbekende schrijvers tot succesvolle auteurs die bijna over de hele wereld bekend zijn. Rijp en groen door elkaar. Dat vind ik zelf altijd het aantrekkelijke van boekenkasten. Je kunt verrast worden en nieuwe werelden gaan voor je open. 

Zo is het boek “ Atmosferische storingen “ van Rivka Galchen mij totaal onbekend maar het prikkelt wel mijn nieuwsgierigheid: waarom komt er op een goede dag een vrouw bij Leo, een psychiater, die sprekend lijkt op zijn eigen vrouw. Hij is ervan overtuigd dat deze dame een vervalsing is. Maar gebeurt dit echt of leeft deze man in wanen. Er volgt een lange zoektocht en het verhaal wordt steeds verwarrender. Dit ga ik lezen.

Op het plankje staan verder nog 3 boeken van Ronald Giphart, een bekende Nederlandse schrijver. Hoeft verder geen uitleg.

Arno Geiger, “ De oude man in zijn rijk “ laat zien wat dementie met een persoon doet. Een liefdevol portret geschetst door een zoon die erg moet wennen aan de nieuwe persoonlijkheid van zijn vader. Het maakte op mij grote indruk door het prachtige taalgebruik van deze schrijver.

Tot slot: “ Het ijzig hart “ van Almudena Grandes. Een lijvige boek over het hoofd van een Spaanse familie die bij zijn  dood veel geheimen achterlaat. Zijn kinderen hebben eigenlijk geen idee wie en wat hij is geweest en wat doet die raadselachtige jonge vrouw op zijn begrafenis? Zij schijnt veel meer over hun vader te weten. En waarom komt er nu pas een bijzondere liefdesrelatie boven tafel? Het is al een aantal jaren geleden verschenen en was toentertijd een grote hit.

Zoals ik al aangaf: zomaar een plakje…. maar wat voor plankje!

En de Leeskamer staat vol met zulke  planken: allemaal prachtige verhalen die door jullie gelezen kunnen worden. Van harte welkom.

Met vriendelijke groet,

Anneke van de Graaf, vrijwilliger bij de Leeskamer.

Wij zijn open op de vaste tijden:

Maandag en donderdag van 14.00 tot 16.00 uur Zaterdag van 11.00 tot 13.00 uur.

Is er niemand aanwezig dan kunnen jullie toch boeken lenen: er is een goed leensysteem opgetuigd. De duidelijke uitleg ligt op de tafel.