Verkeer en vervoer (Bewonersorganisatie Oosterparkwijk)

Ook in de Oosterparkwijk zijn verkeer, vervoer en mobiliteit belangrijke thema’s. Zo werd op 15 januari door Stichting Welmobiel de museumshuttle gelanceerd. Deze speciale shuttlebus rijdt tussen de wijk en het Groninger Museum en is bedoeld voor iedereen die er eens op uit wil. Zin in gezelligheid, ontmoeting en cultuur? Kijk dan op www.groningermuseum.nl/museumshuttle.

De BO is verder betrokken bij het overleggen rond de aanpak van de Zaagmuldersweg, de perikelen rond het Oosterhamriktracé en de aanstaande afsluiting voor autoverkeer van de Oliemuldersbrug. Project Telraam loopt ook nog altijd. Al een tijdje worden via telraam-sensoren (daarvan staan er 20 in de vensterbanken van wijkbewoners) diverse verkeersbewegingen gevolgd. Allerlei gegevens over bijvoorbeeld zwaar verkeer, snelheden of spitstijden worden in kaart gebracht. In december werden de tussenresultaten bekend gemaakt. Het gaat hier om de verkeersdrukte op een gemiddelde dag per straat. De cijfers kun je per mail opvragen bij de BO. Benieuwd naar laatste updates? Kijk dan eens op www.telraam.net

Verder is de BO present bij bijeenkomsten rond coöperatief autodelen, georganiseerd door de gemeente. Opzet (kort samengevat): je levert je eigen auto in voor een met de buren gedeelde elektrische auto. Bevalt dat, dan bespaar je veel geld. Bevalt het niet, dan krijg je je eigen auto weer terug. Het gaat trouwens niet alleen over deelauto’s, maar ook over deelfietsen, -scooters en -bakfietsen. Meer weten? Kijk op www.duurzaamgroningen.nl of mail naar deelmobiliteit@groningen.nl. Maar een mailtje sturen naar de BO kan natuurlijk ook!