Binnenstebuiten: Op bezoek in de voortuin van de Oosterparkwijk

Doe je mee aan het kunstproject Binnenstebuiten over de Oosterparkwijk?

Met het werk Binnenstebuiten: op bezoek in de voortuin van de Oosterparkwijk, gaan we op zoek naar de identiteit van de Oosterparkwijk van nu. Daar waar veel gepraat wordt over de wijk zoals het vroeger was en hoe het in de toekomst gaat worden, is er weinig ruimte om stil te staan bij hoe het op dit moment is. Wat zijn de verhalen van de wijk? En hoe kunnen we deze met elkaar vieren?

Voortuin

Binnenstebuiten is een initiatief van de makers Eva Koopmans, Yuna Linde (De Makkers) en Tom Tieman (Ruimtereis) en komt voort uit een eerder project van Eva Koopmans en wijkagent Eva Dijkman. Eva Koopmans en Yuna zullen vier maanden lang (16 april tot en met 11 juli) op dinsdag en donderdag aanwezig zijn in de wijk. Aan het Wielewaalplein wordt een tijdelijke voortuin gemaakt, waar iedereen wat aan mag bijdragen. Hier zoeken we antwoord op de vraag: “Als dit de voortuin van de Oosterparkwijk is, wat moeten we dan toevoegen?”

Wandeling door de wijk

Vanuit de voortuin werken we samen met buurtbewoners aan de wandeling. Deze start bij de voortuin en neemt je mee langs verschillende plekken in de wijk. Hier staan we even stil en vertellen we verhalen via film, audio, spel enzovoort. De invulling hiervan wordt samen met de wijk bedacht. Door middel van de verhalen, wordt stilgestaan bij de identiteit van de wijk, de veranderingen die plaatsgevonden hebben, en de impact daarvan op de bewoners. Deze wandeling wordt gepresenteerd tijdens het festival Noorderzon in augustus.

Zin om te helpen? Of gewoon zin in een bakkie?

Superfijn! Vanaf 16 april zijn we op dinsdag en donderdag aanwezig in de tijdelijke voortuin aan het Wielewaalplein. Ook organiseren we meerdere ontmoetingsavonden. Deze data volgen later.