Kickboksschool Shera Fight geopend

Op 2 april opende Kickboksschool Shera Fight haar deuren in de gymzaal aan het Goudenregenplein 16.

Shera Fight is een vechtsportschool waar je kunt kickboksen en boksen. De kickbokslessen zijn geschikt voor beginners en gevorderden. In een veilige en ondersteunende omgeving kan iedereen zijn vaardigheden ontwikkelen. Er zijn aparte lessen voor de jeugd. Of je nu traint om fit te worden, zelfverdediging wilt leren, of deel wilt nemen aan wedstrijden – Shera Fight biedt het aan.

Kickboksen is een intensieve sport. Het combineert elementen van boksen met martial arts technieken. Hiermee ontwikkel je kracht, snelheid, behendigheid en zelfvertrouwen.

De school is het geesteskind van wushu instructeur Shera Oedairamsingh, afkomstig uit het nest van de Groningse kungfu legende Earl Blijd. In januari 2010 opende de vechtsportschool voor het eerst haar deuren in de gymzaal van het Kamerlingh Onnes in Selwerd. Shera begon met 6 leerlingen, maar had er na enkele weken al zo’n 30! En in dat jaar wonnnen leerlingen bij een toernooi in België al meerdere prijzen. Er wordt les gegeven volgens Shera’s eigen ontwikkelde trainingsmethode ‘Blitz-Them-All’. Snelheid, techniek en concentratie zijn daar-bij de speerpunten. In 2011 begon Shera Fight met het zelf organiseren van toernooien, zoals vroeger ‘Fight of the Tiger’ en nu ‘Battle of the North’. In 2017 werd Oedairamsingh Nederlands bondscoach bij het WKF.

Shera is van mening dat kickboksen zoveel meer is dan alleen maar vechten in de ring. Er worden ook kickbokswedstrijden gevochten op de tatami (mat) met onder andere light continuous fighting, kick light, full-contact en pointfighting. Volgens Shera zijn er maar weinig vechtsportscholen die zo breed zijn.

Na zijn wushu-periode heeft Shera zich verdiept in tal van andere vechtsporten en kwam hij tot de conclusie dat behoorlijk veel technieken heel verrassend kunnen zijn in het kickboksen of thaiboksen als je ze op het juiste moment weet te gebruiken. In de jaren erna werden de technieken gecombineerd.

Shera is blij met de prestaties die zijn vechtsportschool de afgelopen jaren heeft neergezet. Hij heeft in acht jaar tijd negen Wereldkampioenen getraind, zeven Europese kampioenen en 433 keer heeft een vechter een gouden plak gehaald. Een aardige prestatie! In 2017 wist het team 75 keer de eerste plaats te scoren op een toernooi, en twee keer de prijs voor de beste sportschool. In 2018 werd maar liefst 77 keer individueel de eerste plaats gewonnen, waaronder drie keer Wereldkampioen, negen keer de mooiste vechtstijl en drie keer de beste sportschool.

Shera Fight heeft het Keurmerk Vechtsportautoriteit en is aangesloten bij het Jeugdsportfonds, Stichting Leergeld en het Ouderenfonds, waardoor ook de lagere inkomens kunnen sporten.

Ook worden er regelmatig activiteiten voor de leden georganiseerd zoals Bandexamens, club-toernooien, bioscoopuitjes, BBQ en andere buitenactiviteiten. En voor diegenen die eraan toe zijn ook wedstrijden!

Contact en info:
06-284 358 84info@sherafight.nl
www.sherafight.nl

Rooster vanaf 2 april

Dinsdag:

18.30u-19.30u    Kickboksen 6-13jr o.l.v. Shera/ Kim/ Jermain
19.30u-20.15u    Bokszaktraining 14+ o.l.v. Shera
20.15u-21.15u    Kickboksen 14+ o.l.v. Shera

Woensdag:

17.00u-18.00u    Kidsfun 6-8jr
18.00u-19.00u    Kidsfun 8-10jr
19.00u-20.00u    Pointfighting/ All Style Kickboxing
20.00u-21.00u    Bootcamp 14+

Vrijdag:

18.00u-19.00u    Kidsfun 10-12jr
19.00u-20.00u    Fun Boxing 14+
20.00u-21.00u    Kickboksen 14+