Oosterlicht: Een Schijnend Licht in de Oosterparkwijk

Wat is Oosterlicht?

In het hart van de levendige Oosterparkwijk bevindt zich een bijzondere gemeenschap die sport, gezelligheid en geloof samenbrengt: de christelijke sportcommunity Oosterlicht. Gedragen door de warmte van de Oosterkerk, verwelkomt dit energieke sportteam jongeren elke week voor een onvergetelijke ervaring.

Het doel van Oosterlicht is eenvoudig maar krachtig: een veilige, sportieve, gezellige en liefdevolle omgeving creëren, doordrenkt met de principes van Gods liefde. Vanuit deze missie nodigt Oosterlicht jongeren uit om deel te nemen aan activiteiten die niet alleen hun lichamen, maar ook hun geesten voeden.

De Meiweek

Opwindend nieuws bereikt ons van 30 april tot en met 3 mei, want de meiweek komt er weer aan! Oosterlicht nodigt alle kids en jongeren uit voor een vierdaags festijn van voetbal en spelletjes. Het programma is opgesplitst om aan ieders behoeften te voldoen: kinderen tot 12 jaar zijn van harte welkom van 14.00 tot 16.00 uur, terwijl de oudere jeugd vanaf 12 jaar van 19.00 tot 21.00 uur wordt uitgenodigd. De kers op de taart is het grote Oosterlicht toernooi, een kans om je vaardigheden te tonen en nieuwe vriendschappen te smeden. De sportactiviteiten vinden allemaal plaats op het Cruijff Court aan Pioenstraat 17 in de Oosterparkwijk. Mis dit niet!

Maar Oosterlicht is meer dan alleen een sportevenement. Geleid door gepassioneerde jonge sporters, biedt de gemeenschap tijdens pauzes momenten om te praten over geloof en persoonlijke ontwikkeling. Bij Oosterlicht draait het niet om verplichtingen, maar om vrijheid. Kinderen kunnen kiezen om deel te nemen aan deze gesprekken of gewoon te luisteren, in een sfeer van acceptatie en respect. Bij Oosterlicht is iedereen welkom, ongeacht achtergrond of overtuiging.

Belangrijk om te weten is dat deelname aan Oosterlicht op eigen risico is. Maar in ruil daarvoor biedt Oosterlicht een wereld van mogelijkheden, een gemeenschap waarin jongeren kunnen bloeien en groeien.

Kortom, Oosterlicht is een schijnend licht in de Oosterparkwijk, een bron van vreugde, verbondenheid en hoop. Kom en doe mee met dit opwindende avontuur, en laat je inspireren door de kracht van sport en geloof, verenigd in één gemeenschap.

Wijkgilde

Ken jij het Wijkgilde al? Het Wijkgilde is een leer-werktraject voor wijkbewoners en wordt georganiseerd in verschillende wijken van Groningen. Het is bedoeld voor volwassenen die graag de eerste stappen willen zetten richting opleiding en werk. In september start er weer een nieuw Wijkgilde in de Oude Wijken met als leslocatie Bij van Houten.

Sinds 1 februari is Maaike Krijnen begonnen als coördinator van het Wijkgilde Oude Wijken. “Het Wijkgilde is een prachtige plek wanneer je graag de eerste stappen in opleiding of werk wilt zetten. Om dit zo makkelijk mogelijk te maken, doen wij dit op een laagdrempelige manier. Je hebt 1 dag in de week les in het buurtcentrum met mensen die het misschien wel net zo spannend vinden als jij. Samen gaan we op zoek naar een werkervaringsplek, bij voorkeur in je eigen wijk en passend bij jouw interesse en situatie. Hierbij kun je denken aan horecawerkzaamheden in een buurtrestaurant, werken in een winkel, werken met ouderen of in de schoonmaak.”

Dus doe jij graag iets voor anderen en steek je graag je handen uit de mouwen en heb je zin om de eerste stappen naar opleiding en werk te zetten? Neem gerust contact op met Maaike. Dan kijken we samen naar wat mogelijk is.

Maaike is te bereiken op werkdagen ma, wo, do: 06-15236521 (ook whatsapp) of m.krijnen@werkpro.nl