Petra’s Haar Familie verhuist

Petra’s Haar Familie groeit uit haar jasje en grijpt de kans aan om in het grotere en leegstaande pand van Bij Bosshardt op de hoek van de Zaagmuldersweg en de Irislaan een nieuwe fase in te gaan. Bij Bosshardt is ondertussen verhuisd naar het Korpsgebouw van het Leger des Heils aan de Dirk Huizingastraat. Een goed moment voor de Wijkkrant om eens nader kennis te maken met Petra Wieringa.

“Ik ben ooit begonnen in de Oosterparkwijk bij Kapsalon Keizer. Na daar een aantal jaren gewerkt te hebben ben ik naar Winsum gegaan en heb gewerkt bij Kapsalon Muller.

Op 23 jarige leeftijd opende ik in Tynaarlo mijn eerste salon en na negen jaar heb ik toen een aantal jaren bij Kapsalon Sandra in Veendam gewerkt, waarna ik Kapsel@home ben begonnen met knippen aan huis. Toen ik in 2016 de kans kreeg om een pand te huren aan het Linnaeusplein, heb ik deze kans gepakt. Ook omdat ik ooit hier in de wijk was begonnen. Ik ben eerst in mijn eentje begonnen, maar na korte tijd bleek al dat ik het niet alleen aankon, dus is mijn dochter erbij in gekomen en op dit moment bestaat het hele team uit 8 mensen.

Na een paar jaar begon ik mij te specialiseren in krullen, bruidskapsels en kleuren. Door deze specialisatie liep en loopt het storm bij ons in de salon! Mensen komen van heinde en verre om door mij of mijn team geknipt te worden.

Het krullen knippen is een bepaalde methode van knippen en verzorgen van het krullend haar. Deze kennis is bij heel veel salons zwaar onder de maat. Ook niet zo gek eigenlijk, want iedereen die een schaar vast kan houden mag zich kapper noemen, en hoe weet je als klant dan het verschil tussen een gediplomeerde kapper of iemand zonder diploma’s?

Daarom geef ik trainingen aan andere kappers om dit ook onder de knie te krijgen. Doordat wij heel veel kennis hebben van het knippen en verzorgen van het krullend haar komen mensen nu, zoals gezegd, vanuit heel Nederland deze kant op.

We hebben al langere tijd ruimtegebrek en droomden van een grotere locatie. En deze dient zich nu gelukkig aan!

Op onze nieuwe locatie gaan we naast de kapsalon ook beginnen met de Japanse Headspa in single of in duo vorm. Dat is op dit moment een hype en voor ons heeft het als toegevoegde waarde dat er een haarscan plaatsvindt waarop wij een behandelplan kunnen maken.

Zeker in combinatie met het krullen knippen en verzorgen is dit voor ons een waardevolle aanvulling.

Op dit moment heb ik zeven dames aan het werk, en met de verhuizing naar ons nieuwe pand kunnen we de komende jaren goed doorgroeien.

We kijken ernaar uit en hopen begin mei van start te kunnen gaan in Irislaan 2.”