De Jonge Onderzoekers weer op gang!

De zomervakantie is voorbij, Noorderzon is afgelopen en langzaam komen alle reguliere activiteiten van De Jonge Onderzoekers weer op gang!

Lego technic

Ben je gek op Lego en wil je hier heel graag met medelegohelden mee aan de slag? We starten met een groep op vrijdagmiddag! Elke vrijdagmiddag (feestdagen uitgezonderd) kun je tussen 15.00 en 17.00 aan de slag met Lego Technic. Leren bouwen en leren programmeren. Kosten zijn 25 euro tot de kerstvakantie. Wil je meedoen? Mail dan naar info@dejongeonderzoekers.nl. Eerste keer: vrijdag 14 september 2018.

First Tech Challenge Iedere vrijdagavond komt het robotteam van De Jonge Onderzoekers bij elkaar om nieuwe technieken en innovaties te onderzoeken. Iedere week wordt er weer verder gewerkt aan een opdracht die een avond, een aantal weken of een aantal maanden duurt, zoals een robot bouwen die snel rijdt of het organiseren van een robotwedstrijd. De afgelopen jaren hebben we vooral gewerkt aan de First Tech Challenge, dit is een robotwedstrijd die landelijk en zelfs internationaal is.

We zijn op zoek naar nieuwe deelnemers voor het robotteam. Ben jij tussen de 14 en 18 jaar oud en geïnteresseerd in programmeren en/of robots maken, kun je altijd langskomen voor kennismaking.

Het robotteam van De Jonge Onderzoekers komt bij elkaar op vrijdagavond tussen 19.00 en 22.00 uur in het pand van De Jonge Onderzoekers. Deelname voor een jaar kost 50 euro. Start is op vrijdag 14 september.

Vrije inloop

Er is weer vrije inloop op woensdag, zaterdag en voor iedereen 12+ op vrijdagavond. Dus lekker een plan maken en zelf aan het werk op een van onze afdelingen.

Op woensdagmiddag 12 september, start op Papier en Textiel een cursus kleding maken. Je leert patroon tekenen, meten, rijgen en uitwerken op de naaimachine.

Tijd: 14:00 uur t/m 17:00 uur. Het is een cursus van 4x. op 12, 19, 26 september en 3 oktober 2018

Kosten: € 20,00 voorafgaande aan de cursus of betalen op de eerste cursusdag.

Informatie

Voor de cursussen, clubs en teams geldt dat je een keer mag komen kijken om te kijken of je het leuk vindt. Na 1 of 2 keer meedraaien kun je intekenen om een seizoen mee te doen. Er is overal nog plek voor nieuwe deelnemers.

Voor de vrije inloop geldt: wil je meedoen, dan kun je een dagkaartje kopen!

Geïntereseerd?

Kijk voor alle activiteiten van De Jonge Onderzoekers op https://www.djog.nl/