Angst om te vallen? Het OTAGO-oefenprogramma biedt de oplossing

Dag Oosterparkers,

De lente is nog niet voorbij en toch hebben we de eerste zomerse dagen al achter de rug. Dat betekent voor de meesten er lekker op uit; wandelen door het mooie Oosterpark of fietsend naar het centrum om te shoppen voor een nieuwe zomeroutfit. Maar dat is niet voor iedereen zo vanzelfsprekend.

Vorig jaar zijn wij bij Fysiotherapie Van Weering gestart met het OTAGO oefenprogramma. Dit is een valpreventietraining voor mensen van 65 jaar of ouder, die bang zijn om te vallen of al gevallen zijn.

Het bestaat uit oefeningen gericht op het verbeteren van de balans en spierkracht van de benen, met als uiteindelijke doel: minder vallen! Het afgelopen jaar hebben we al heel wat mensen kunnen helpen om stabieler op de benen te staan en met minder klachten afstanden te kunnen lopen en/of fietsen.

Krijgt u ook de zomer in de bol, en zou u heel graag naar buiten willen zonder de angst om te vallen? Kom dan gerust een intake bij ons doen, zodat we een individueel plan met u kunnen maken.

Met vriendelijke groeten,

Edwin en Rosanne, de OTAGO-trainers van Fysiotherapie Van Weering.

Wilt u meer informatie? U kunt bellen naar 050 – 3130220 of mailen naar info@praktijkvanweering.nl

Foto(s): personal_fysio_fit | Mark C Hoogenboom.