Nieuws van de Oosterkerk

Aan de rand van de Oosterparkwijk staat een prachtig groot kerkgebouw. Bijna elke dag van de week was daar wel iets te doen. In de weekenden heel zichtbaar door de grote toeloop van honderden mensen. Doordeweeks met name door activiteiten op de avonden.

Door corona moesten we plots stoppen met veel van wat we deden. De deur ging dicht. De activiteiten gingen zo mogelijk in heel klein verband bij mensen thuis verder. En elke zondag is er een online viering via ons Youtube-kanaal ‘gkvgroningenoost’.

Maar langzaamaan komt er ook voor kerken weer meer ruimte. Het gebouw komt om het zo te zeggen weer tot leven. Ook de sportactiviteiten op vrijdagavond en zondagmiddag op het Cruyff Court (Pioenstraat) zijn weer opgestart.

Daarnaast hebben we iets nieuws bedacht: Open Kerk. Op doordeweekse momenten is de kerk anderhalf uur open. Je mag binnenlopen, in de zaal gaan zitten, een moment stil zijn, nadenken en/of bidden.

Elke dinsdag en donderdag van 12:00-13:30 en elke woensdag van 19:00-20:30.

Wees welkom.

Mocht je meer van ons willen weten dan kun je terecht op de website van de kerk, www.groningenoost.nl.
Youtube-kanaal.