Start nieuwbouw integraal kindcentrum en appartementen in Oosterpark

Vanochtend heeft wethouder Carine Bloemhoff met een aantal leerlingen van de Siebe Jan Boumaschool op het terrein van het voormalig Treslinghuis in

Groningen, de officiële starthandeling verricht voor de bouw van Integraal Kindcentrum (IKC) Borgman Oosterpark en vijftig appartementen van woningcorporatie Nijestee. Een mooi moment voor de buurt, maar zeker ook voor ouders en kinderen van de Siebe Jan Boumaschool en de Borgmanschool Vinkenstraat. De leerlingen nemen na de zomer van 2021 hun intrek in het nieuwe schoolgebouw. Daar vestigt zich ook kinderopvang Pierewiet van SKSG, waardoor onderwijs en opvang onder één dak worden aangeboden.

Door de samenwerking tussen Openbaar Onderwijs Groningen en SKSG is IKC Borgman Oosterpark een plek waar kinderen van 0 tot 13 jaar spelen en leren onder één dak. Leerkrachten van de school en de pedagogisch medewerkers van SKSG bieden ieder kind een passend aanbod waardoor elk kind een optimale kans krijgt om te groeien. Het nieuwe gebouw biedt kinderen een  gezonde, frisse leeromgeving en uitzicht op het groen. Het IKC krijgt een open karakter: zonder lokalen, maar met een variatie aan werk-, speel- en leerplekken.

Appartementencomplex

Naast het gebouw van IKC Borgman Oosterpark, komt een complex met vijftig appartementen bestemd voor de sociale huur. De woningen krijgen een oppervlakte van circa 70m2, met ieder twee slaapkamers en een eigen berging op de begane grond. Het gebouw loopt op van vier naar zes woonlagen. Er komen negentig parkeerplaatsen op eigen terrein achter een slagboom. De woningen worden naar verwachting opgeleverd in de zomer van 2021. Zowel het appartementencomplex als de school zijn ontworpen door KAW-architecten.

Aangepaste starthandeling

In verband met de corona-maatregelen is de starthandeling klein gevierd. Een kleine delegatie van leerlingen woonde de officiële handeling bij en de rest van de leerlingen volgde het startmoment op school via een live-verbinding. Wethouder Carine Bloemhoff onthulde samen met de leerlingen het bouwbord en de bestuurders van Openbaar Onderwijs Groningen, SKSG, Nijestee en Rottinghuis waren aanwezig en spraken kort over het heugelijke feit.


Na een langzame start is de nieuwbouw op het terrein van het oude Treslinghuis momenteel in volle gang. In 2018 werd het Treslinghuis gesloopt en in de Wijkkrant hebben we u op de hoogte gehouden van de voorgang hiervan. Ook in de toekomst tonen we u graag hoe het ervoor staat op het terrein.

Foto(s): Start nieuwbouw-1 | Siese Veenstra, Start nieuwbouw-2 | Siese Veenstra.