Racefietsclub Oosterparkwijk zoekt wegkwijnende racefietsen, fietskleding en mensen

Olga, Oosterparkwijkbewoonster en Matthijs, Oefentherapeut bij SCOEF kregen het idee om een racefietsclub op te richten. We zijn allebei recreatief racefietsers en hebben gehoord dat meerdere mensen uit de wijk deze sport graag zouden willen doen. Dus wij dachten: dat gaan we regelen!

De Oosterparkwijk behoort nog steeds tot één van de armste wijken in de stad Groningen. Zo’n 20% leeft onder de armoedegrens. We zijn van mening dat ons plan voor iedereen toegankelijk moet zijn, onafhankelijk van eigen financiële mogelijkheden. Om die reden willen we mensen een racefiets in bruikleen geven en verder voorzien van kleding en benodigd fietsmateriaal.

Daarnaast past het perfect in het plan ‘Oosterparkwijkin Beweging’ waarbij we de verschillende beweegplekken met elkaar verbinden door looproutes, een nieuwe buitenbeweegplek en bewegingsactiviteiten. We vinden het belangrijk in deze tijd juist ook aandacht te geven aan het vergroten van de weerstand, het bewegen te stimuleren en zo de gezondheid te bevorderen. We zijn van mening dat het beleid ons nu niet direct verder helpt en daarom handelen we. Gewoon doen.

Het clubje zal bestaan uit amateurs, waarbij het wel van belang is dat er verantwoord gesport wordt. Voor elke deelnemer is er een intake waarbij de gezondheid globaal in kaart wordt gebracht. Er is voor leden altijd de mogelijkheid om gezondheidsvragen te stellen.

Voordat we kunnen beginnen hebben we racefietsenen wielrenkleding nodig. Dus heb je nog een wegkwijnende, bruikbare racefiets staan, een tenue of andere benodigdheden liggen, neem dan contact op met Matthijs: matthijs@scoef.nl of 0648467464

Tot op de fiets!

Matthijs & Olga