Uit de Leeskamer

Donderdagmiddag een mooie herfstdag in oktober en ik zit hier in de wijkbieb de Leeskamer. Wat een prettige ruimte is dit toch! Een mooie grote tafel, een fijne luie stoel, gezellige planten en her en der een mooie prent aan de muur. Wat wil een mens nog meer zou je zeggen. Nou, boeken natuurlijk, want dat is waarvoor ik hier ben. Die staan in stevige kasten, groot en klein, opgesteld in een mooie presentatie. Heel erg overzichtelijk en van alle markten thuis. Er zijn echt heel veel boeken en daardoor ook veel onderwerpen.
Dat loopt van kinderboeken in allerlei variaties tot detectives, van mooie series over Stad en Ommeland en natuurlijk een kastje met biografieën. En de hoofdmoot wordt gevormd door de romans. De ene na de andere kast vol met prachtige titels in vele soorten en maten.
Tussendoor valt mijn oog op de geschiedeniskast en een rijtje filosofieboeken. En vergeet ook niet een aantal planken met schitterende kunstboeken.
Tja, een mens zou om minder treurig worden, want het is een parel van een boekenkamer waar iedereen wel iets kan vinden wat bij haar of hem past.
Twee boeken per keer kun je GRATIS meenemen om te lenen, te lezen of alleen maar plaatjes kijken en dat zo vaak als de Wijkbieb open is. En aan boetes doen wij niet…….


De kamer is op een aantal vaste uren open en u wordt door verschillende vrijwilligers op die uren geholpen. Het zijn mensen die van boeken houden en er ook veel van weten.
Dus vragen die gesteld worden, krijgen geheid een antwoord en dat is iets om te onthouden.


Dus stel ik voor: kom eens langs en geniet van al dat moois in onze eigen wijkbieb de Leeskamer in bij Van Houten.


Openingstijden:
Maandag 13.00-16.00 uur
Woensdag 19.00-21.00 uur
Donderdag 13.00-16.00 uur
Zaterdag 10.00-13.00 uur.

Tekst: Anneke van de Graaf, vrijwilliger