Tweede ronde HPV-vaccinatie voor jongeren 19 t/m 26 jaar van start

Jongeren, geboren in de jaren 1996 tot en met 2003, kunnen een afspraak maken voor de 2e vaccinatie tegen HPV. De vaccinatie is mogelijk 150 dagen na de 1e vaccinatie. Jongeren krijgen vanuit het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) een sms om hen hieraan te herinneren. In de provincie Groningen is het mogelijk om een vaccinatie te halen in Groningen, Veendam en Delfzijl.

Afspraak maken

Jongeren, geboren in de jaren 1996 tot en met 2003, kunnen gratis een HPV-vaccinatie halen. Zij moeten daarvoor eerst een afspraak maken via hpvafspraak.nl.

Nog geen 1e vaccinatie gehaald?

Jongeren die de 1e vaccinatie nog niet hebben gehaald, kunnen hiervoor tot 31 december 2023 bij ons terecht. Voor een goede bescherming zijn 2 vaccinaties nodig. De 2e vaccinatie kunnen zij in het eerste halfjaar van 2024 nog kosteloos halen. Daarna is deze vaccinatie niet meer gratis.

Openingstijden

Kijk voor de adresgegevens en actuele openingstijden op onze pagina HPV-vaccinatie voor jongeren 19 t/m 26 jaar.

Wat is HPV?

HPV staat voor humaan papillomavirus. Iemand die het virus heeft merkt er meestal niks van, maar het is wel heel besmettelijk. In sommige gevallen kan een infectie leiden tot kanker. De vaccinatie tegen HPV beschermt goed tegen 6 soorten kanker, waaronder baarmoederhalskanker, penis- en anuskanker. HPV kan bij vrouwen én mannen voorkomen.